Mutfakta vakit geçirmeyi ve özellikle hamur işi yapmayı seviyorum. Son zamanlarda kek ve sünger kek gibi tatlılar yapmaya başladım. Açıkçası, daha önce piyasadan un satın aldığımda rastgele bir tane seçmiştim. Bununla birlikte, hamur işleri yapmaya başladıktan sonra, genellikle çok fazla un almak veya sertleşme gibi sorunlarla karşılaştım. Bu yüzden en iyi un markası seçimimi değiştirmeye karar verdim. Her un aynı kıvamı ve lezzeti vermez.
En iyi un markalarını ve çeşitlerini keşfederken birçok marka öğrendim. Size doğru bilgileri vermek için listedeki her un markasını denediğimi söylemeliyim. Ayrıca pazardaki kullanıcı incelemeleri, fiyatlar ve şikayetler göz önüne alındığında özel bir liste hazırladım.
En iyi 10 marka markası
Un marka markanız ne olursa olsun, unu kullanmanızı veya kabın içine doldurmanızı öneririm. Bu şekilde daha yumuşak kek ve hamur işleri hazırlayabilirsiniz. Ek olarak, un böceğini önlemek için ıslatın ve serin ve ağızlarda açın. Aksi takdirde, küçük kurtlar ve kelebekler evinizde dolaşmaya başlayabilir. Daha fazla uzatmadan, en iyi un markası seçeneklerine bir göz atalım!
Söke
1963’ten beri hizmet veren Söke Un, en iyi un markası olarak ön plana çıkmayı başardı. Ayrıca geniş ürün yelpazesi ile rakiplerinden bir adım öndedir. Geleneksel un, siyah, kepekli, çavdar vb. Ayrıca farklı tahıllardan un üretir. Bununla birlikte, glutensiz beslenen insanlar için glutensiz un çeşitleri vardır. Baklava, pasta un çeşitleri ideal lezzeti yakalamanıza izin verecektir. Söke’nin bir başka özelliği de Türkiye’deki en büyük un fabrikalarından birine sahip olmasıdır. Bu şekilde, tüm büyük pazarlarda Söke un ürünleriyle karşılaşabilirsiniz. Özellikle Söke BM’yi tercih ediyorum, özellikle pasta, pasta ve baklava hazırlarken.
Söke’nin marka markasının web sitesini incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.
Beyorganik
Organik un arıyorsanız, en iyi un markanızı Beyorganik lehine kullanmalısınız. Tüm Beyorganic ürünleri organik kaydı vardır. Un, at tohumu ile herhangi bir kimyasal kullanılmadan üretilen tahıllardan hazırlanır. Piyasada kolayca bulamayacağınız un çeşitleri ile dikkat çektiğini söylemek de mümkündür. Nohut, yulaf, keçe, kırmızı mercimek vb. Tahıllarla hazırlanan un türleri vardır. Özellikle bir bebeğiniz varsa ve ruseymli pirinç unu seçebilirsiniz. 2 yaşındaki oğlum için muhallebi hazırladığımda hala Beyorganik’in ununu kullanıyorum.
Beyorganic web sitesini gözden geçirmek için buraya tıklayın.
Sinangil
Sinangil, un markalarıyla ilkleriyle dikkat çekiyor. Sinangil 1963’te üretime başladı ve 1970’de ilk kez paketlenmiş un satışına başladı. Bu satışlarla Türkiye’deki birçok ev paketlenmiş una döndü. Sinangil’in ilk kez bir başka yeniliği de glutensiz un satmaya başlamasıdır. Çok geniş bir ürün portföyü, kepekli, çavdar vb. Aynı zamanda farklı tahıllarla da üretilir. Sinangil markasını, özellikle şişmiş unun un serisini tercih ediyorum. Buna ek olarak, birçok ürünün katkısız olması Sinangil’in en iyisi olmasını sağlar.
Sinangil web sitesini ve ürünlerini gözden geçirmek için buraya tıklayın.
Teftiş
Türkiye’de birçok marka olmasına rağmen, glutensiz un üreten çok az şirket var. Wefood, glutensiz un çeşitleri ile en iyi un markaları arasında yerini alıyor. Dahası, karabuğday, fındık, yulaf, teff, nohut, hindistancevizi, kinoa ve badem gibi çok sayıda çeşit vardır. Unun hiçbirinde gluten yoktur. Bu nedenle, onu zevk ve sağlıkla tüketebilirsiniz. Wefood’un en önemli dezavantajı, pazardan daha yüksek bir fiyat sunmasıdır. Bununla birlikte, sağlıklı yemek isteyenler için en iyi seçimlerden biridir. Özellikle Wefood’un badem ve hindistancevizi unu seviyorum.
Wefood markasını incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.
İpek değirmeni
Slogan Stone Mill ürünleri ile ipek fabrikası, en iyi un markası için seçebileceğiniz şirketlerden biridir. 1975 yılında kurulan marka Aksaray’da üretiliyor. Dahası, fasulye, nohut, keçe, çemen otu, kepekli, kırmızı ve yeşil mercimek gibi birçok seçeneğe sahiptir. İpek Deşen’in en iyi un markaları arasında yer alan bir başka özelliği de sağlıklı beslenme insanlar için üretmesidir. Örneğin, yüksek lif ve protein çeşitleri ile sağlıklarına dikkat eden insanlara hitap etmeyi başarır. Buna ek olarak, çölyak hastaları için özel olarak üretilen glutensiz un türleri pazar ortalamasına kıyasla oldukça uygundur.
Buraya tıklayarak İpek Mill web sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Oba
Hepimiz OBA markasını özellikle makarna ile biliyoruz. Bununla birlikte, uygun fiyatlı ve lezzetli ürünlere sahip en iyi un markaları listesine de dahildir. 1996’da üretime başlamak, Marka Un, Düzin, Bulgur, Makarna, Noddle vb. Piyasada birçok ürün satıyor. Buna ek olarak, İngiltere, Ukrayna, Çin, Güney Kore vb. Birçok ülkede Oba’nın ürünleriyle karşılaşmak mümkündür. Oba, 1 – 25 kg aralığında farklı paketlerle un satıyor. Aynı zamanda tam buğday unu ile sektörün liderlerinden biridir.
Oba un türlerini gözden geçirmek için buraya tıklayın.
Thelife co
2005 yılında kurulan Thelifeco, sağlıklı ürünleriyle birçok yarışmacı elde etmiştir. Sağlıklı ve organik yemek isteyen insanların ilk seçimlerinden biri olduğunu söyleyebilirim. En iyi un markası seçeneklerinden biri olan Thelifeco, çok çeşitli ürünlere sahiptir. Kişisel bakım ürünlerinden diyet destek ürünlerine, ev -bakım anne -By ürünlerine kadar geniş bir seçenek sunmayı başarır. Çok amaçlı buğday, siyah, fındık, yulaf, keçe, hindistancevizi, badem, kinoa vb. Birçok tahıldan un üretir. Ayrıca neredeyse tüm un organik sertifikaya sahiptir.
Thelifeco’nun seçeneklerini incelemek için buraya tıklayabilirsiniz.
İnovital
1996 yılında kurulan Innovital, bugün en iyi un markaları listesinde yer almayı başarıyor. Yenilikçi ve gelişmiş markalarla hizmet verdiğini söylemeliyim. Innovital grubunda Çavdar, Rüceym, Siyah, Kepekli, Kepekli ve Pirinç unu gibi seçenekler vardır. Bu unlardan bazıları lüks veya altın özelliğiyle ön plana çıkıyor. Doğal un grubunda un taş fabrikasında satılır. Arpa, yulaf, kavilca, karakilçiz vb. Lezzeti un çeşitleri ile birçok tarifte yakalayabilirsiniz.
Innovital’in seçeneklerini yakından incelemek için tıklayın.
İhro
Doğal ve sağlıklı ürünleriyle tanınan Ingro, bu özelliği un seçeneklerinde konuşuyor. En iyi un markaları arasında Ingro 2016’dan beri hizmet veriyor. Ancak, kısa sürede birçok yarışmacıyı geçmeyi başardığını söyleyebilirim. Organik ve doğal un arıyorsanız, Ingro ürünlerine bir göz atabilirsiniz. Badem, kestane, yulaf, mısır, harnup, fındık chia, fasulye vb. Onlarca un tipi var.
Ingro web sitesini ziyaret etmek için buraya tıklayın.
Efsane unu
BIM pazarlarında satılan efsane, uygun fiyatlı un arayanlara hitap ediyor. Ancak, efsane hakkında önemli bir ayrıntı var. Bazı insanlar şikayet ederken birçok insan efsanevi un kullanır. Bu nedenle, daha önce efsane unu kullanmadıysanız, geldiğinizde denemenizi öneririm. Daha önce efsaneleri kullandım, ama benim için en iyi un markası değil, bu yüzden diğer markaları kullanmaya özen gösteriyorum. Son olarak, efsanenin Söke tarafından üretildiğini söylemek gerekir.
Yorumlarda en iyi un markasının içeriği hakkındaki merakınızı veya önerilerinizi paylaşmayı unutmayın! Ayrıca, içeriği beğendiyseniz, aşağıdaki paylaşım düğmelerine tıklayarak daha fazla kişiye ulaşabilirsiniz!