dantel modelleri

Psikolog Maaşları Ne Kadar? (Alanına Göre Psikolog Maaşları)

Son yılların favori meslekleri arasında bir psikolog olmak statüyü ve prestiji bir araya getirir. Buna ek olarak, ortalamaya göre, yüksek psikolog maaşları birçok öğrencinin bu bölümü tercih etmesine izin verir. Öte yandan, insan davranışı ve akıl bilimi hakkındaki psikologlar, devlet ve halktaki farklı maaş oranlarıyla dikkat çekiyor. Kamu sektöründeki psikolog maaşları yeni mezunlar için yüksek kabul edilebilirken, özel sektördeki psikologlar pek çok insanı tatmin edemeyebilir.

İçeriğimizde, psikologların maaşlarını çalışma yerlerine ve alanlarına göre inceleyebilirsiniz.

Psikolog nedir? O ne yapıyor?

Bir ruh bilim adamı olarak da tanımlanabilen psikolog, insanların davranışını inceler. Zihinsel ve sosyal terimlere desteğe ihtiyaç duyan insanlar bir psikologun yardımıyla hayata veya topluma dayanabilirler. Bununla birlikte, aile terapisi, çocuk terapileri, çift terapiler vb. Psikologlara farklı alanlarda da gereklidir.

Psikolog olmak için, üniversitede 4 yıllık bir lisans eğitiminin tamamlanması gerekir. Mezun olduktan sonra, psikologlar kendi kariyerleri için farklı alanları tercih edebilirler. Klinik, yargı, spor vb. Farklı alanlarda yüksek lisans derecesi olan mezunlar, mesleki yaşamlarında önemli bir kariyere sahiptir.

2021 Psikologların maaşları ne kadar?

Psikolog maaşları birçok farklı kritere göre belirlenir. Diğer mesleki gruplarda olduğu gibi, meslekte harcanan zaman maaşı doğrudan etkileyebilir. Bu, kamu sektöründe çalışan psikologlar ve özel sektörde çalışan psikologlar için geçerlidir.

Devlet hastanesinin psikolog maaşları ne kadar?

Kamu sektöründe çalışan psikolog maaşları derecelere ve seviyelere göre hesaplanır. Buna göre, mesleğe uzun yıllar geçiren bir psikolog yeni başlangıç ​​psikologundan daha fazla maaş alır. Aynı zamanda, psikolog evli ve çocukları var. Evli ve çocuk psikologları ve tek psikolog maaşları arasında yaklaşık 500 TL’lik bir fark vardır.

PDR mezunları ve psikoloji mezunları eyalet hastanesinde psikolog olarak çalışabilirler. Psikolog maaşları üniversiteye göre hesaplanmaz ve özel sektörde olduğu gibi derecelendirilen derece. Türkiye’nin her noktasında, çalışmaya başlayan psikologların maaşları aynıdır. En önemli fark, döner fondan alınan oranlardır.

Eyalet hastanesinde çalışan psikolog maaşları en düşük 4500 – 5000 TL arasında değişmektedir. Psikolog evliyse ve çocukları varsa, maaşı 5500 TL’ye yükselecektir. Bununla birlikte, döner fonun katkısı ile psikologun maaşı 7000 TL’ye kadar artabilir.

Özel sektörde psikologların maaşları ne kadar?

Eyalet hastanelerinde mezun olan üniversite önemli olmasa da, özel sektörde son derece önemlidir. Türkiye’deki en iyi üniversitelerden mezun olan psikologlar 4500 TL’lik bir maaşla başlayabilirler. Bununla birlikte, sıradan bir üniversiteden mezun olan psikologlar 2900 TL’den 4000 TL’ye yükselebilir.

Mesleğe uzun yıllar geçiren ve deneyime sahip olan psikolog maaşları, 9000 – 15.000 TL’ye kadar artar. Bununla birlikte, yüksek psikolog maaşı için uzun süre deneyim kazanmak gerekir.

Özel sektörde çalışan psikolog maaşları, merkezin konumuna ve büyüklüğüne göre değişir. Örneğin, İstanbul’da iyi bir yerde çalışan psikolog, Konya’da bir psikologdan daha fazlasını kazanabilir.

Kendi kliniğini açan psikologlar ne kadar kazanıyor?

4 yaşındaki psikoloji lisansından sonra, klinik psikoloji alanında klinik psikoloji alanında yüksek lisans derecesi olan kişilere ‘klinik psikolog’ denir. Klinik psikologlar kendi kliniklerini açabilirler. Kendi kliniğini açan bir psikolog, hasta sayısına göre farklı oranlar kazanır. Bugün, psikologlar ve danışmanlık merkezlerinde oturum ücreti 200 TL’den başlamaktadır. Ortalama ücret yaklaşık 300 TL’dir.

İyi bir yerde açılan ve tanıtılan klinik, hasta sayısını doğrudan etkiler. Klinik iyi bir şekilde açıklanmalıdır. Kendi kliniğini açan bir psikolog ortalama 8000 TL kazanabilir. Ancak, vergi ve stopaj giderleri, kira, gibi SSI masrafları unutulmamalıdır.

Klinik psikolog maaşları ne kadar?

Kliniklerde çalışan psikologlar alanlarına göre farklı maaşlar alabilirler. Buna ek olarak, deneyim, üniversite mezuniyeti ve insanlarla doğru iletişim ile psikologların maaşlarının belirlenmesinde çok etkilidir. Bununla birlikte, güçlü bir özgeçmişi olan ve kendilerini geliştiren psikologlar 15.000 TL’ye kadar alabilirler.

Klinik psikolog maaşları ortalama 5000 – 7000 TL aralığı arasında farklılık gösterir.

Uzman psikolog maaşları ne kadar?

4 yıllık bir psikoloji lisansının ardından, ilgili departmanlarda yüksek lisans derecesi olan kişilere uzman psikologlar denir. Klinik psikolog alanında uzman bir klinik psikolog düzenlenmektedir. Kısacası, uzman psikologlar terapi tekniklerini uygulayabilirler. Ancak, ilaç yazma ve reçete etme yetkisine sahip değildir. Bu otorite sadece psikiyatristlere aittir.

Uzman psikolog maaşları 6000 TL’den 14.000 TL’ye yükselebilir. Mesleğe 15 ila 20 yıl geçiren uzman psikologlar 20.000’den fazla maaş almaktadır.

Gelişim psikologlarının maaşı ne kadar?

İnsanlar bebeklik döneminden gelişir ve büyümeye devam eder. Gelişimsel psikologlar bebeklik, çocukluk, ergenlik, genç yetişkinlik, orta yaş vb. Aşamalarda etkilidir. Özellikle çocukluk sağlık sorunlarında, kalkınma psikologları kullanılmaktadır. Aynı zamanda yaşlı bakım evleri, okullar, aşk evleri, bakım evleri vb. Kalkınma psikologları da alanlarda çalışabilirler.

Gelişimsel psikologların maaşı 4500 TL’den başlar. Bununla birlikte, akademik başarılarını alanlarında artıran ve adlarını yapan insanlar 10.000 TL’nin üzerinde bir maaşla çalışabilirler.

Okulda çalışan psikologların maaşları nelerdir?

Bugün, PDR veya psikoloji mezunları eyalet ve özel okullarda çalışmaktadır. Okulda çalışan psikologlar, öğrencilerin sınıflara odaklanmasını, sınavlara yaklaşımlarını, akran ilişkilerini, aile ve çocuk iletişimini, kısacası, kısaca, öğrenci hakkında birçok sorunu değerlendirirler. Öte yandan, okul psikologları öğretmen ve üst personel arasındaki ilişki için kullanılabilir.

Okulda çalışan psikolog maaşları 5000 TL’den başlar. Ancak, en yüksek 7000 TL. Bununla birlikte, özel okullarda ve devlet okullarında çalışan psikologların maaşları arasındaki farkın 500-1000 TL arasında bir farkı olabilir.

Endüstriyel psikolog maaşları ne kadar?

Endüstriyel psikologlara iş verimliliğini artırmak, personel denetimi, personel seçimi, işçiler ve yönetici personeli arasındaki iletişimi güçlendirmek veya sorunları en aza indirmek için gereklidir. Bugün, endüstriyel psikologlar tüm büyük şirketlerde ve fabrikalarda çalışıyorlar. Endüstriyel bir psikolog olmak için, 4 yıllık lisans departmanından sonra ilgili alanda yüksek lisans derecesi yapmak gerekir. Endüstriyel psikologlar mühendislik psikoloğu olarak da adlandırılabilir.

Endüstriyel psikolog maaşları ortalama 5000 – 7000 TL aralığı arasında değişir.

Danışman psikologlar ne kadar kazanıyor?

Klinik psikologlar ve danışman psikologlar oldukça benzerdir. Bununla birlikte, danışman psikologlar yoğun tedaviye ihtiyaç duyan, ciddi zihinsel sorunları olan ve önerilerden daha fazlasına ihtiyaç duyan insanlarla ilgilenmezler. Danışman psikologlar, akademik, sosyal, iş, kültür vb. Bölgelerde sorunları olan insanlarla ilgilidir. Psikoterapi bu alanda etkilidir.

Danışman psikolog maaşları yılda 55.000 – 60.000 TL arasında değişir.

Cinsel terapist maaşlarınız ne kadar var?

Seksolog veya cinsel terapist olarak adlandırılan bu alanda, danışma hizmetleri ayrı ayrı erkek ve kadın olarak veya çift terapi olarak ayrı ayrı sağlanır. Bireylerin veya çiftlerin cinsel yaşamındaki sorunlar, libido eksikliği, erektil disfonksiyon vb. Sorunlar için cinsel terapistlere ihtiyaç vardır. Cinsel terapist olmak için, 4 yaşındaki bir psikoloji lisansından sonra yüksek lisans derecesi yapmak gerekir. Aynı zamanda Tıp Bölümü mezunları cinsel terapist olabilir.

Cinsel terapist maaşları 6500 – 9000 TL arasında değişir. Bununla birlikte, alanda uzmanlaşmış insanlar yılda yaklaşık 90.000 TL kazanabilir.

Psikolog maaşlarının içeriğini beğendiniz mi? İçeriği beğendiyseniz, aşağıdaki paylaşım düğmelerine tıklayarak bizi destekleyin! Yorumlarda içerik veya merakınızla ilgili görüş ve önerilerinizden bahsedebilirsiniz. Sorularınızı en kısa zamanda cevaplayacağız!

Yorum yapın